Hoe koop je de juiste drone?

Als je van foto en film houdt zal je waarschijnlijk wel al gedroomd hebben over de prachtige beelden die je kunt schieten met een drone. Deze machines worden steeds geavanceerder en ook steeds goedkoper. Ze zijn toegankelijker voor de hobbyist, maar het is nog steeds een smak geld. Als je een drone wilt kopen zal je dus goed moeten bedenken wat voor jou belangrijk is. Je wilt natuurlijk geen kat in de zak kopen. In deze blog zullen we je daarom op weg helpen.

 

Een van de dingen waar je hoe dan ook op wilt letten is de vliegtijd van de drone. Hoewel de vliegtijd de laatste jaren flink is toegenomen zit er nog steeds wel veel verschil tussen de drones. De goede drones kunnnen namelijk als snel 2 a 3 keer zo lang vliegen als de goedkopere drones.

 

Natuurlijk wil je ook mooie beelden schieten met de drone. Het is dus belangrijk dat er een goede camera op zit. Sommige camera’s kunnen alleen foto’s maken en andere kunnen ook video’s maken. Bij de wat professionelere drones kun je er zelf een camera onder hangen.

 

Het is ook belangrijk om te weten wat het bereik van de drone is. In andere woorden: hoe ver kan de drone bij je vandaan vliegen? Wij de goedkopere drones ligt de range meestal tot de honderd meter, terwijl dit bij professionele drones al gauw een aantal kilometer kan zijn. Er zit hier dus erg veel verschil in, het is daarom dus belangrijk om dit mee te nemen in je keuze.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer specificaties waarin de drones onderling van elkaar verschillen. De belangrijkste tip is dus uiteindelijk om goed je onderzoek te doen. Er is veel informatie te vinden op het internet, dus ga eens een keer goed struinen naar wat de mogelijkheden zijn.

 

Als je nog niet bekend bent met dronevliegen zal ik je aanraden om ook een keer goed de regels van het vliegen met drones door te nemen. Voordat je een drone koopt is het namelijk wel handig om te weten of je hem kunt gebruiken voor de doeleinden die jij in gedachte had.

Scroll to Top