Hoe maak je je bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje kan voor veel voordelen zorgen. Het kan voor de nodige teambuilding zorgen, men leert de collega’s beter kennen en daarnaast het belangrijkste: het zorgt voor veel plezier. Toch vinden veel mensen het niet leuk en voelen ze zich ‘verplicht’ om mee te doen. Het organiseren van een bedrijfsuitje wordt er dan niet leuker op, er zijn immers mensen die er tegenop zien en mensen die er niet naar uit kijken. Hoe zorg je daarom voor enthousiasme en hoe kan je ervoor zorgen dat een uitje een uitje wordt waar nog lang over wordt gesproken?

Maak een bedrijfsuitje tot een beleving

Er zijn veel verschillende soorten mogelijkheden om een bedrijfsuitje tot een beleving te maken. Wanneer je er niet uitkomt en echt iets origineels wilt organiseren, kan je gebruikmaken van een organisatie die hierin is gespecialiseerd. Voor bedrijfsuitjes in Den Haag is het in deze stad bijvoorbeeld mogelijk om te karten, te lasergamen of misschien is het wel leuk om een moordspel te doen. Hoe meer interactiviteit met elkaar, hoe beter het is voor de teambuilding en het leren kennen van een collega.

Intentie van het uitje

Zoals eerder genoemd kunnen er verschillende doelen achter het uitje zitten. Uiteraard het bevorderen van de band met collega’s en bijvoorbeeld het thema van jouw bedrijf in het uitje voortzetten. Medewerkers van een dierenwinkel kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om ‘achter de schermen’ te kijken bij een asiel of bij een dierentuin. Men kan er ook voor kiezen om een activiteit te plannen waarbij het verplicht is om samen te werken. Dit kan bijvoorbeeld een Escape room zijn. Alleen door samenwerken is het mogelijk om uit de kamer te komen. Wanneer dit lukt, reken maar dat iedereen hierdoor enthousiast wordt. Sluit het uitje af met een leuke borrel om met elkaar na te kunnen praten. Succes gegarandeerd!

Scroll to Top