gratis mijn AUTO VERKOPEN

Tips voor het verkopen van een auto

Een auto verkopen doe je niet iedere dag en daarom geven we je een aantal tips. Je wilt immers niet weken lang met je auto moeten leuren en deze dan alsnog voor een bodemprijs wegdoen toch? Daarom onze tips!

 

Tip 1 – de auto verkoopbaar maken

Een auto met achterstallig onder verkoopt erg lastig, tenzij hij voor een bodemprijs weg mag. Zo niet, dan kun je het beste de auto in goede conditie terugbrengen. Laat de auto voorzien van een verse APK keuring en een onderhoudsbeurt. Zijn er defecten, laat deze dan herstellen. Uiteraard moet je eerst investeren, maar je zult zien dat de auto hierdoor een stuk makkelijker verkoopt. Voordat je hieraan begint moet je even een berekening maken of je de investering er wel uitgaat halen. Doe onderzoek naar wat je auto waard is.

 

Tip 2 – Een glimmende auto wilt iedereen hebben

glimmende-autoEen auto die er mooi uitziet verkoopt veel makkelijker dan een die er niet uitziet en een jaar onder een boom heeft gestaan. Daarom is de auto wassen wel het minste wat je kunt doen voordat je het te koop zet. Een luxe wasstraat neemt je veel werk uit handen en bovendien kun je met het meest luxe programma voor een paar euro extra een waslaagje laten aanbrengen waardoor je auto meteen weer mooi glimt.

Stofzuigen is ook een must. Dat is de reden waarom wasstraten vaak ook stofzuigers hebben waar je gebruik van kunt maken. Zorg ervoor dat alle matten goed schoon zijn en dat je alle persoonlijke items hebt verwijderd. Zeker wanneer je een foto gaan maken dan wil je deze rommel er niet op hebben. Dat wekt de verkeerde indruk en dat wil je natuurlijk niet.

 

Tip 3 – Goede foto’s maken

foto makenEen foto gaat straks je verhaal vertellen. Je bent natuurlijk geen schrijver dus de foto’s moeten het werk gaan doen. Foto’s maken met je mobiel kan prima, maar let op wat er allemaal op de foto komt. Je wilt niet je familie erop hebben ook al zijn ze enthousiast. De omgeving moet neutraal zijn zodat het puur en alleen om het voertuig gaat en dat er geen afleiding is. Maak de foto’s overdag wanneer er voldoende (zon) licht aanwezig is. Zorg dat de zon altijd in je rug is en niet dat je tegen het licht in aan het fotograferen bent.

 

Tip 4 – Snel verkopen

Wil je geen gedoe met verkopen, maak dan gebruik van een autoveiling zoals https://gratismijnautoverkopen.nl/

auto verkopenHier kun je namelijk binnen 1 dag je auto verkopen voor de beste prijs. Het is gratis en vrijblijvend en er zijn geen kosten. Een mooie manier om te zien wat je auto waard is, en als het bod je bevalt, dan is hij met een druk op de knop aan de hoogste bieder verkocht. Je krijgt dus geen vreemde onbetrouwbare figuren over de vloer die je auto gaan zitten afkraken terwijl er helemaal niets mis mee is. Ook loop je niet het risico dat ze later terugkomen wanneer er plots een storing opduikt of dat ze toch niet tevreden zijn met de koop. Daarom beter dus om de auto te verkopen via een autoveiling.

 

Succes met de verkoop!

 

Scroll to Top