Wat je moet weten als je een auto wilt importeren

Het importeren van auto’s wordt in Nederland steeds populairder. Dit is niet gek, want het kan je een hoop kosten besparen. Het autoaanbod in Duitsland is namelijk een stuk groter en de prijzen liggen er een stuk lager. Met name de jonge tweedehands auto’s zijn populair voor de import. Maar waar moet je op letten als je een dergelijke auto wilt importeren? Er bestaan een hoop misvattingen over tweedehands import auto’s. Wij zullen in deze blog de feiten eens voor je op een rijtje zetten!

 

Auto’s importeren wordt nog steeds populairder

 

Zoals hierboven al beschreven is het importeren van auto’s uit Duitsland nog steeds in trek. Dit komt omdat er een Nederland een tekort is aan aanbod van tweedehands auto’s, maar er is wel veel vraag naar. De auto’s die wel op de Nederlandse markt worden aangeboden zijn vaak te duur in aanschaf en in wegenbelasting. De wat zwaardere auto’s kosten al gauw bijna 150 euro wegenbelasting per kwartaal.

 

Importauto’s wijken niet af van Nederlandse auto’s

 

Er wordt nog weleens gedacht dat een import auto andere specificaties heeft dan zijn Nederlandse tegenhanger. Het kan wel zo zijn dat bepaalde modellen op een andere manier op de markt verschijnen, maar ze komen nog steeds wel uit dezelfde fabriek. Hierdoor zijn ze identiek aan elkaar en maakt het dus niet uit, uit welk land ze komen. Omdat we het hier over tweedehandsauto’s hebben is het natuurlijk wel belangrijk dat je het een en ander weet over de technische staat van de auto. Bekijk daarom altijd de onderhoudshistorie en laat de auto door een professional keuren.

 

Het verleden van auto’s bekijken wordt steeds makkelijker

 

Het bekijken van het verleden van auto’s wordt steeds makkelijker. Je kunt tegenwoordig online informatie opvragen over het verleden van de auto die je wilt gaan kopen. Vaak heb je hier wel wat informatie voor nodig. Bijvoorbeeld het chassisnummer. Het verleden van een auto wordt hier namelijk ook op bijgehouden. Het maakt dan dus niet uit of de auto van kenteken is veranderd of niet.

 

Hopelijk kun je aan de hand van deze informatie een stuk zekerder het importtraject in. Laatste tip: steek wat tijd in het doen van onderzoek. De omvang hiervan valt uiteindelijk wel mee en het betaald zich dubbel en dwars terug!

Scroll to Top